پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/09/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

كنفرانس آموزشی درمان و مراقبت در تروما در سالن آمفی تئاتر بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت برگزار شد.

كنفرانس آموزشی درمان و مراقبت در تروما در سالن آمفی تئاتر بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت؛حوادث و تروما عمده ترین عامل بیماری های غیر واگیر قرن حاضر را تشکیل می دهند. صدمات ناشی از حوادث و تروماها مهمترین عوامل ایجاد معلولیت و مرگ و میر در کشور های توسعه یافته می باشد. حوادث علاوه بر اثرات روحی و جسمی بر فرد مصدوم،سالانه موجب تحمیل هزینه های گزاف بر جامعه و خانواده ها می گردد.


دکتر سعید شهباز پور متخصص جراحی عمومی بیمارستان و مدرس این کنفرانس گفت : تروما و جراحات ناشی از آن اولين علت مرگ و مير و ايجاد ناتوانايي در كشور ما به شمار می آید و تشخيص صحيح و درمان به موقع ان نقش مهمي  در كاهش مرگ و مير و  عوارض در اين بيماران ایفا  می كند.


وی در ادامه تصریح کرد : به هر نوع آسیبی که در اثر افزایش انرژی ورودی به بدن و این انرژی ممکن است نوعی ضربه، جسمی و مکانیکی، سوختگی یا شیمیایی، تروما گفته می شود.
متخصص جراحی عمومی بیمارستان در خصوص انواع تروما  گفت : انواع تروما می تواند بر اساس مکانیسم های آسیبی، محل آسیب، عامل ایجاد تروما دسته بندی شود.


تروما سر، سینه، شکم، صورت، طناب نخاعی، لگن و بافت های نرم از جمله انواع تروما می توان نام برد.


در مورد ترومای سر یا همان ضربه مغزی شدن بیمار که علائمی مانند: سردرد، تهوع، استفراغ، عدم تعادل در بدن و مردمک های چشم همراه است.


ترومای شکم هم با نشانه های چون: خونریزی های شدید و غیرقابل کنترل داخلی، بیهوشی یا کاهش هوشیاری، نفس کشیدن های سریع و سطحی، کاهش فشار خون، رنگ پریدگی، سفتی شکم در فرد مبتلا نمایان می شود.


ترومای طناب نخاعی که با اختلالات حسی و حرکتی و آسیب های نخاعی همراه است، از شایع ترین علل بروز جنین تروماهای تصادفات و حوادث رانندگی و حین ترافیک است.


وی در پایان اذعان کرد : تروماها بیشترین آسیب ها را به بیماران تصادفی در طولانی مدت اعمال میکنند.


کنفرانس مراقبت هاي بعد از تروما با هدف ارتقاء دانش کادر درمانی با ارائه دکتر سعید شهباز پور و گواهی آموزشی شش ساعته در سالن آمفی تئاتر بیمارستان برگزار گردید.